Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно

Лято, море и романтика, скрита в няколко не толкова очевидни места уловили духа на Св.Влас.

Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно
Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно
  1. На пейка пред ЕТЪРА – романтично и спокойно

Нали знаете как комплекс ЕТЪРА излиза на малък плаж в предната си част. Мястото е спокойно, а най-осезаемия шум е на вълните от прибоя, които се разбиват на скалистото мостче. Оттук нагоре по хълма тръгва панорамна пътечка, която свързва тази част с големия плаж Ла Плая. Стотина метра нагоре, встрани от пътеката, е застанала дървена пейка, обърната към целия морски залив.

През деня пейката е изцяло под жаркото слънце, но въпреки това привлича преминаващите гости за снимки с безбрежната шир.

Надвечер пейката е идеалния наблюдателен пункт към целия Несебърски залив, място за общуване с морето и с любим човек. Виждали сме двойки да споделят бутилка вино тук, други да четат книга, или просто са застинали в тиха прегръдка в момент на съзерцание и интимност.

Съвсем близо до пейката се намира  известният ресторант ‘Кактус’ на шеф Манчев, където романтичното настроение може да продължи, допълнено с вкусно морско блюдо и лека музика.

Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно

2. Шезлонг-спалня пред Ла Плая

Плаж Ла Плая, или Карибския плаж, или плажа пред комплексите ‘Арена’ и ‘Манастира’ – това са все имена на този най-предпочитан плаж в Св.Влас.

Наред с чадърите от папрат, на плажа има и 12 дървени ‘спални’, изработени като големи люлки с подвижна сянка. Спалните са избора на гостите,  отегчени от традиционните чадъри и шезлонги по пясъка през деня. Удобният кожен матрак на спалнята спокойно побира 2-3 човека, а ако сте с деца, те могат да се забавляват и в близкия детски кът.

След 19.00ч разходката на марината в Св.Влас е идеалното начало на вечерта. Марината е оживена цяла вечер, ресторантите се изпълват с пъстра върволица от хора. Ако търсите уединение и все пак да сте на марината, може да завиете към плажа, да нагазите боси в пясъка и да се настаните на плажната ‘спалня’. Освежаващи питиета вземете от близкия бар Ла Плая. С повече късмет от Ла Плая ще ви донесат и наргиле.  Остава да залюлеете люлката, да се вслушате в шума на морето и да се насладите на момента докрай.

Тук може да отдъхнете и на нещо като афтър-парти след динамична вечер по клубовете на марината.  

На плажа има видеонаблюдение, разбира се, но никой няма да ви притесни, ако просто се забавлявайте.  

Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно
Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно

3. Високият пост на плаж Ла Плая

Прилича на висока спасителна вишка, но всъщност е ВИП сянка за малка компания, която да отмаря високо над горещия пясък и с впечатляваща гледка към залива. Вишката е изградена само от естествени материали, има шезлонги и диванчетата под плътна сянка на втория етаж. През деня гостите могат да поръчват на плажните сервитьори напитки и обяд от ресторант Ла Веранда.

‘Работното’ време на вишката приключва в 18 часа. Надвечер тя се превръща в едно от тайните места на плажа в Св.Влас, където двойка или компания могат да се усамотят и да гледат как напредват нощта Свети Влас.

Били сме тук с компания и китара, и с любим човек, винаги е лежерно и приятно. Ще го посетим отново и няма да се откажем заради малката вратичка поставена долу на стълбите.

Подобен ефект ще постигнете ако се качите на втория етаж на новото заведение SOUL в дъното на плажа. Шезлонги няма, но ресторантчето наистина се грижи за душата – приятни напитки и ястия идеално подхождат на гледката към морето и марината, която е уникална от втория етаж, усещате спокойствието и прохладата на лятото

Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно
Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно

4. Изкачване в планината

Точно така, в планината! Защото Св.Влас не е само море.

От картата ще видите, че от Св.Влас към планинските възвишения в гръб тръгват няколко добре означени горски пътеки. Те водят до планинско плато, откъдето се открива чудесна гледка към целия залив. На няколко места в планината са изградени маси и барбекю стойки.

Самостоятелно можете да предприемете поход от 4 часа със средна трудност и да извървите между 4 и 8 км трасе.  По време на похода ще видите различни дребни животни и растения, а в същото време гледките спират дъха. Пътеките могат да ви отведат дори до Елените или Кошарица

Нали знаете, че съчетанието море и планина е уникално за Св.Влас. Единствено тук сред морските ни курорти природата е така щедра, възползвайте се от това богатство!

Пет романтични неща, които да направите в Свети Влас, почти безплатно

5. Поглед към Марина Диневи от яхта „Патриот“

18,5-метровата яхта ‘Патриот’ е с богата история и ако можеше да говори, щеше да разкаже забележителни истории. Тя е първата яхта на братя Диневи, докарана в Черно море от Бодрум, Турция. Именно тя, преди 18 години, запалва страстта им към ветроходството. Заради нея се появява Марина Диневи, а днес е забележителност на пристанището.

За да се поддържа духа на яхтата тя е на ръзположение на  гостите за морски разходки в Несебърския залив. Плаването включва обяд-барбекю на борда, напитки, плаж, караоке и солени морски истории, разказани от капитаните Христо Рачев – ШациБГ и Христо Димитров.

‘Патриот’ е домакин на момински партита, рождени дни и сватби, а гледката от нея е неповторима. Когато не е в открито море, тя е гарирана на Марина Диневи и туристите могат да се качат на нея, за да разгледат каютите, рубката (помещението за управление) и палубите. Това е моментът да отдъхнете за няколко минути на меките лежанки на четвърта палуба, откъдето се вижда всеки детайл от марината и града над нея.

А накрая си направете снимки за спомен с изкусителната русалка, която е талисман на яхтата и бди за сигурността й на втора палуба.